CASE DIN LEMN, CASE DE VACANTA, CASUTE COMERCIANTI, CASUTE LEMN, FOISOARE, CHIOSCURI, CUSTI DE CAINE

Cauta

Du-te la cuprins

Prezentare Case din lemn

Produse > Case din lemn

<<< Categorii produse


Sa ai casa ta .... un vis frumos .....

Pentru unii dintre noi acest vis incepe din adolescenta si se amplifica pe masura ce ne maturizam.
Este un vis ce tine de dorinta de a avea propriul camin, calduros si primitor.
Suntem alaturi de dumneavoastra sa va ajutam ca acest vis sa devina realitate.

Vedere interioara casa din lemnCasa din lemn sistem poteau-poutreCasa din lemn sistem compozitVedere interioara casa din lemnCasa din lemn - sistem osatura din lemnVedere interioara casa din lemnVedere interioara casa din lemnVedere interioara casa din lemnVedere interioara casa din lemnVedere interioara casa din lemnCasa din lemn - sistem stalpi si grinziCasa din lemn montata pe stalpiVedere interioara casa din lemnVedere interioara casa din lemnCasa din lemn - stil modernVedere interioara casa din lemn

Scurt istoric al constructiilor din lemn.

Inca din cele mai vechi timpuri omul a folosit materialele ce se gaseau in natura pentru a construi propria locuinta, dintre acestea lemnul s-a impus ca cel mai adaptat pentru constructii.
In Romania constructiile din lemn au o traditie de secole. Astfel, in comuna Putna (apropiere de Suceava) se afla cea mai veche biserică de lemn din România, Europa si după ultimele ipoteze chiar din lume, monument istoric de o valoare inestimabila. Ea dateaza anul 1346.

Cea mai veche constructie din lemn din Europa

Traim astazi intr-o lume in care constructiile clasice pe baza de caramida si beton au inceput sa fie concurate din ce in ce mai des de constructiile din lemn.
Exemplele cele mai bune se gasesc in Canada si Scandinavia unde 90 % din casele realizate sunt din lemn sau in Germania unde acestea au depasit deja 70%.

De ce o casa din lemn ?

Va prezentam in cele ce urmeaza cele mai bune motive ce pledeaza in favoarea unei case din lemn:

Economic
Rapiditatea executiei. O casa din lemn de 100-200 metri patrati poate fi construita in 6-8 saptamani cu personal redus (4 muncitori).
Prin efectuarea premontajului casei din lemn in fabrica:

  • se micsoreaza foarte mult timpul de lucru in santier prin reducerea riscul de intemperii ce pot prelungi inutil santierul
  • se limiteaza riscul de noncomformitati ce pot aparea pe santier.

Greutatea redusa a casei din lemn limiteaza costurile fundatiei si amploarea acesteia.
Cheltuielile bancare pentru imprumut sunt diminuate prin rapiditatea constructiei casei din lemn.
Cheltuielile pentru incalzire pe timp de iarna sau pentru climatizare pe timp de vara sunt reduse. Sa nu uitam ca datorita calitatilor excelente de izolare a lemnului o casa din lemn este calduroasa iarna si racoroasa vara.

Arhitectural
Lemnul se diferentiaza de celelalte materiale de constructie prin faptul ca are o mare capacitate de a prelua eforturile in ciuda unei greutati reduse si a unei usurinte de asamblaj care permite executia tuturor formelor geometrice. De aceea el se poate adapta perfect la toate stilurile de proiect, la toate tipurile de teren si se armonizeaza perfect cu alte materiale cum ar fi sticla, otelul, piatra etc. Astfel, o casa din lemn se integreaza in toate mediile fie ele urbane fie rurale. Fie ca dorim sa amenajam o mansarda, sa adaugam un perete suplimentar sau sa modificam un perete interior, acest lucru este o facilitate extraordinara intr-o casa din lemn fata de constructiile clasice.

Izolare termica
Lemnul poseda o capacitate naturala de izolare termica de 350 ori mai mare decat a otelului, de 10 ori mai mare decat a betonului si de 3 ori mai mare decat a caramizilor clasice (pentru mai multe detalii
click aici) de beton, lemnul nu are nevoie de apa la punerea in opera. Santierul va ramane uscat si curat.

Rezistenta la cutremur
In zonele seismice, greutatea redusa si supletea lemnului ii permite unei case din lemn sa faca fata in cele mai bune conditii cutremurelor de pamant (pentru mai multe detalii
click aici)

Rezistenta la foc
Contrar prejudecatilor lemnul este un material care poseda una din cele mai bune rezistente la foc. El transmite caldura de 10 ori mai lent decat betonul si de 250 ori mai lent decat otelul si nici nu se topeste ca acesta. Lemnul nu creste riscul de incediu, el se consumă relativ lent, cu o viteză de 0,5 … 0,7 mm / minut, ceea ce presupune o scadere a sectiunii transversale de 1 cm pe fiecare fată într-un sfert de oră timp în care temperatura incendiului poate să ajungă la 700 – 800 grade C. El arde fara sa transmita caldura elementelor invecinate si fara sa degaje fum toxic. Stabilitatea sa vine din faptul ca el nu se dilata si nici nu se rupe la caldura - cum o fac constructiile metalice, rezistenta si rigiditatea lemnului în interiorul sectiunii carbonizate raman practic neschimbate, de aici pericolul ca o casa din lemn sa se prabuseasca este nul.

Ecologice si sanatoase

Casele din lemn sunt case ecologice pentru ca lemnul nu degaja radioactivitate, nici electricitate statica. Lemnul "respira" adica este un bun regulator hidrometric. El este singurul material de constructie care se regenereaza permanent. Poseda capacitatea de a stoca 250 Kg de carbon pe m3 fata de otel care arunca in atmosfera 5320 de tone de carbon pentru fabricarea lui. Lemnul este cel care contribuie la echilibrul ecologic al planetei si participa la reducerea efectului de sera.Inapoi la cuprins | Inapoi la meniul principal